Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 6. oktober 2017

Den enkle måten

Jeg kan sette nesten åtte liter eplemos i fryseren. 

Eplene jeg brukte var nedfallsfrukt og jeg var usikker på hvor mye skadet de var. Derfor anså jeg at skrelling ville bli komplisert. Derimot å dele opp eplene i biter samtidig som jeg fjerner det som er dårlig går fort. 

Jeg sparer mye tid på at jeg har frysekapasitet til det aller meste saft og syltetøy jeg lager, også eplemosen.


Eplene kokes til de er møre og deretter rett i moseapparatet. Jeg var selvsagt spent på om det til den nye matlagingsmaskinen ville fungere like bra som det gamle. Og det gjorde det. 

Mosapparatet skiller klinten fra hveten så å si, eller fruktkjøtt og skall. Omtrent to liter avfall kjører jeg to ganger til, og sitter tilslutt igjen med litt tørt som går i komposten. 

Hvis eplene hadde vært uskadet så ville jeg laget eplesyltetøy. Det synes jeg er mer stas å servere. 1 kommentar :

  1. Godt jobbet og det ser kjempegodt ut! Smart måte å rense på.

    SvarSlett