Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 28. juli 2017

Ferie=god tid

Her hos oss er det det mer FERIE=GJØRE NOE ANNET.

Det er helt utrolig at over ei uke av ferien er over. Det aller meste av tiden har blitt brukt til forefallende arbeid både ute og inne.

Hvis jeg hadde hatt vann å vanne med så kunne jeg brukt mye av dagene til det. Dessverre  må det aller meste klare seg så godt de kan. Det er de som står helt inntil veggene så får det jeg kan avse. Da passer jeg på at det blir skikkelig vått dypt ned.

Ute har det vært luking. Inne har jeg fått hjelp til å rulle alle lindukene. Det er så gøy å se hvordan de endrer karakter fra en krøllet, fuktig stoffbit og til en blank og stiv duk.

Så har jeg hengt opp blendingsgardiner i flere rom. Barnebarna er helt avhengig av mørke når de legger seg og for å sove så lenge som mulig.Så har vi faktisk rukket en tur til Sørlandet. Det inkluderte spasertur opp den bratte bakken i Kleven. Torsdagen startet med regnvær, men ble avsluttet med strålende sol og hvitvin i haven i Mandal.

Jeg håper at det kommer mer regn enn det er meldt de neste dagene. Det ville i allefall min hage hatt veldig godt av. Vi har tenkt å tilbringe hele den neste uka et sted det iallefall ikke er meldt regn, men det kan jeg komme tilbake til senere.

2 kommentarer :

  1. Det er det som er så deilig med feire, man får et helt annet tidsperspektiv plutselig, og kan pusle litt eller jobbe mye med spesielle prosjekter uten å tenke så mye på at man skal på jobb dagen etter eller noe sånt. Kos deg videre med små og store prosjekter og små og store turer.

    SvarSlett
  2. Deilig med ferie, men dagene går fort.
    Siden vi bor i Bergen, har vi ingen bekymringer når det gjelder vanning av hagen. Den har fått mer enn nok vann denne sommeren!

    SvarSlett