Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 20. juni 2017

Flytende Akeleier

Da jeg begynte å dekke dette bordet for nesten en uke siden så visste jeg ikke at jeg kom til å bruke Akeleier. jeg visste heller ikke at det skulle bli blomster i den fargen.

Jeg begynte med den grønne duken og de nye lysestakene (Nautilus). Jeg hadde kommet over noen farga krystallkuler i blått og grønt som faktisk gjorde seg godt på bordet sammen med blå lys og servietter. 

Men jeg synes at dette ble for mørkt for denne årstiden. 

Den neste alternativet ble hvite servietter, lys og blomster. Jeg satte tre høye reagensrøraktive vaser samlet. Men det stemte heller ikke. Det ble rett og slett for mye. 

Da innså jeg at med to lysestaker måtte det bli en litt større bolle til blomster. Da jeg satte de på bordet visste jeg at det ville fungere. 
Jeg testet med både lilla og rosa servietter. Lille ble for mørkt og rosa ble for søtt denne gangen. 
Det var først i butikken at jeg bestemte meg for syrinfarga lys og servietter. 

Bordet mitt er 90 cm bredt og jeg bruker plassen i hjørnet mellom fire kuverter til pynt, annenhver lys og blomster. Hvis jeg bare skulle dekket til fire ville jeg satt blomstene i midten og lys ut mot sidene. 

Akeleiene passet godt flytene i glassbollene. Hodene på Akeleiene henger ned, så det var veldig hyggelig å kunne se skikkelig hvor flotte de er.
Etterpåklokskap: Jeg var så innstilt på å bruke Nautilus-lysetakene at jeg ikke vurderte noe annet. En sommerdag med døra åpen ut passer veldig dårlig sammen med tente lys. Det hadde vært mye mer praktisk med lyslykter. Da hadde flammene vært beskyttet.

2 kommentarer :

  1. Akeleier er veldig flotte, så dette blei nok bra. Nautilus-lysestakene får du vel kanskje spare til vinterselskaper etter denne erfaringa. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dører og vinduer må være lukket.

      Slett