Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 4. juni 2016

Gjester på gården


I pinsehelgen for 10 år siden tok vi fri fra oppgavene på gården for å ta imot gjester i huset og hagen i byen. De aller fleste var langveisfarende så i tillegg til at hver seng var i bruk så var det madrasser på de mest kreative steder.

Dette var før blogg, Facebook og Instagram så det ble ingen bilder av mat, men bordet ble faktisk dokumentert.

På søndag hadde vi invitert hele selskapet til lunsj på gården. Min første tanke da jeg så igjen dette bildet er hvorfor jeg ikke hadde klipt gresset. Men jeg innser at det faktisk ikke hadde vært tid til det.

Rømmegrøt og spekemat, eggerøre og potetsalat var medbrakt fra byen. Selv om dette bordsetet var litt mer ruskete rent borddekkingsmessig så ser jeg at vi spiste av ordentlig servise iallefall. Fordi en stor øse lå igjen hjemme måtte jeg bruke en kopp.


   

Innendørs tok en av gjestene bilde av den lille kjøkkenkroken på gangen i 2.etasje. Jeg har egenetlig ikke tall på hvor mange det ble laget middag til på hybelkomfyren. Høyeste antall til en middag var 17 til pasta og ostesaus.

I stua i 2.etasje hadde vi bare tatt av en liten stripe av vegg til vegg teppet. Jeg hadde vært optimistisk som vanlig, men ble litt demotivert da jeg innså hvor mye arbeid det vill bli å skrape av lim og tepperester av gulvet.
På den andre siden av gangen i 2.etasje lå rommet i hovedbygningen som vi til nå hadde brukt mest tid på. Her var tak, gulv og skillevegger revet. Det lille som ligger igjen der, er en bagatell i forhold til alt som vi hadde kjørt bort.I bryggerhuset var sikringsskapet blitt plassert og det meste av de elektriske ledningene er trukket.

Vi hadde fylt en henger hver dag med avfall, og jeg mener at vi klarte å holdet motet oppe selv om vi så hvor mye mer det var alle steder. På bildet under ser vi at den høye kanten som hadde vært i kanten av tunet og mot jordet er blitt fjernet av snille naboer.


  

2 kommentarer :

  1. Jeg synes det er så moro å lese disse tilbakeblikkene, og jeg blir enormt imponert over den jobben dere har gjort!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Jeg er usikker på om jeg hadde orket dette kjøret nå, men da gikk det bra.

      Slett