Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 21. mai 2016

Et kjøkken fra IKEA


Egentlig ble dette treningsturen til IKEA. Den første i en lang rekke dette året. Dette var lenge før blogging, Instagram, og Facebook. Jeg hadde en Nokiatelefon og kunne ta noen grumsete bilder, men det tenkte jeg ikke på. For vi må ha vært litt av et syn. Fem handlevogner på rad og rekke foran kassa. Vi hadde ikke engang lagt alle strekkodene samme vei. IKEA Slependen var under ombygging, og det var en nedoverbakke og en sving rett etter kassene. Så relativt svette kom vi oss ned til bilen.

På veien hjem ble vi enige om en bedre strategi neste gang. For vi handlet for nesten 200.000,- på IKEA det året - altså for 10 år siden. 

Med oss på hengeren den dagen var kjøkkenet til bryggerhuset. Etter planen skulle det monteres før snekkerne tok sommerferie. 

Mot slutten av denne uke for ti år siden var de nye rommene isolert. Alle vannrør var trukket til veggen der "koblingsskapet" for vann skulle monteres.

På bildet under til venstre er det lille wc i 1.etasje, og vi ser avløpsrøret til badet i 2.etasje. Rommene er plassert rett over hverandre slik at vi kunne skjule røret i veggen. Ikke bare det - men vi passet på å trekke vann og avløp til en foreløpig ubrukt del av 2.etasje i bryggerhuset. 

   

Det var enda 6 måneder igjen av planlagt byggetid, men det var på tide å tenke litt på huset vi skulle selge. Derfor fikk vannbordene et strøk maling.
2 kommentarer :

  1. Imponerende med alt dette som du har dokumentert gjennom hele prosessen.

    SvarSlett
  2. Det høres ut som litt an en tur, storhandel på IKEA er ikke for pyser;-) Her hos oss ser det ut til at oppussingen drøyer og at kjøkkenet mitt ikke blir ferdig før neste år... Men hvis det blir IKEA kjøkken på meg tror jeg at vi skal bestille med levering hjem. Ha en fortsatt fin dag :-)

    SvarSlett