Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 19. mars 2016

Isolasjon

Etter to uker på tur og litt tid til å planlegge det videre arbeidet så var vi igang igjen på gården. Dette er et tilbakeblikk 10 år. Og jeg må si at jeg er rimelig fornøyd med at vi ikke holder på med dette nå.

Under rivingen av noen vegger som ble satt opp i hovedbygningen på 1940-tallet fant vi en stor variasjon av isolasjon.Hvor effektivt det hadde vært er mer usikkert.  Også i tømmerveggene var det dytte strie i de største sprekkene. Vi ønsket synlig tømmer i dette rommet som skulle bli gjesterom og to bad, så vi måtte gå grundig til verks og fjerne alt.
2 kommentarer :

  1. Spennende å se hva de hadde å hjelpe seg med for å holde husene tette og varme før i tiden :)

    SvarSlett
  2. Det reduserte sikkert trekken littegrann. Og så var det jo ypperlig gjenbruk. (",)

    SvarSlett