Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 27. februar 2016

Kreativt kaos

De siste ukene har jeg mer eller mindre bodd i denne kroken her. Det er slekt det dreier seg om, og det er veldig spennende. Som sikkert nevnt tidligere så har jeg aller mest fokus på de nærmeste slektsleddene bakover og deres liv. Det betyr at jeg mindre grad samler på navn og datoer. Jeg er mest opptatt av historiene. Derfor er det artig når slekta faktisk er innstilt på en liten dugnad for å finne fram bilder og hendelser. 

Så når jeg får høre om hvor stas det var da den første skurtreskeren kom til gårds i 1959, så er det jeg vil skrive om og selvfølgelig bruke bildet. Og om bestemoren som bodde rett ved busstasjonen i en større by, og som på sine eldre dager nådeløst kommenterte klesdrakten til de reisende (jeg er helt sikker på at hun kikket på dem gjennom vinduet). Det skal være fakta og korte beskrivelser slik at deres tippoldebarn om mange år faktisk kan få et lite inntrykk av det livet de levde.


I slike perioder så må permer og bøker ligge fremme, og helst oppslått. Nå har jeg i tillegg liggende flere stabler med lånte fotografier som jeg skal scanne. Selv det ikke ser slik ut - så finner jeg det jeg trenger. Og innimellom må jeg bare fjerne alt for å puste ut.

Jeg har nemlig både skap og hyller til alle permene, og esker til bilder som er her på mer permanent basis.


Om jeg ikke allerede har mange nok slike prosjekter i gang, så bruker jeg spisebordet til å sortere sorthvitt biler og faktisk negativer. Skulle gjerne hatt en lyskasse til den jobben.

Sola skinner ute, men jeg får utnytte resten av dagene med kuldegrader til dette, slik at jeg er klar for en ny hagesesong.. Selv om det bare er et par dager til årstiden våren starter, så vil det nok ta noen uker før jeg kan starte ute.

2 kommentarer :

  1. Kjempespennende arbeid! Så bra at du tar vare på historiene, det har så mye mer verdi det enn å bare ha et navn og noen datoer. Lykke til!

    SvarSlett
  2. SÅ gøy! Jeg ser for meg bestemor muttre om klærne bak gardinen. Hihihi! Kos deg før vår og hage kommer! :)

    SvarSlett