Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 8. januar 2016

Servietter og bretting


Jeg synes det er gøy å brette servietter. Fordi jeg kan dekke bord mange dager før et selskap så kan jeg ta meg tid til å brette de mer krevende. Sånn som denne som vi brettet til bryllupet på gården i 2012.

Jeg har sett mange navn på den, men jeg kaller den KRONE. Hvordan den skal brettes finner du her.

Alle de ulike måtene jeg bretter servietter har jeg samlet på Gardsjul.  Da jeg opprettet den i 2010 visste ikke jeg at jeg både kom til å å opprette et kokebok på nett Mat i bestemorshage, og en side bare om planlegging og gjennomføring av selskaper Selskap i bestemorshage. For det hadde unektelig passet bedre å hatt fremgangsmåtene på en av de sidene. Grunnen til at jeg nå ikke flytter er at nettopp serviettbretting er mine best besøkte sider. jeg antar at noen har laget et bokmerke dit. Jeg blir frustrert når sider jeg har merket får nye adresser, derfor endrer ikke jeg noe akkurat på det.

Når jeg har tid leter jeg etter nye måter å brette på, men det er ikke så mange nye som er aktuelle. Noen er veldig fine, men kan kun brettes av veldig store og stive stoffservietter. Det har de færreste. jeg bruker vanligvis papirservietter, men jeg foretrekker de som er 40x40 cm store.  Jeg liker aller best ensfarga og gjennomfarga servietter i tekstiletterligning. Av ensfarga servietter kan man brette hva som helst. Det er ikke alltid at mønsteret på servietter blir bra når servietten brettes, bortsett fra de brettingene jeg kaller karusell.
   

Helt uaktuelt her i huset er å sette servietten oppi glasset. Jeg synes det skjemmer ut et vakkert og kanskje veldig kostbart glass. Det blir papirstøv oppi glasset og fordi det finnes så mange andre måter å gjøre det på som virkelig gir et løft til resten av bordpynten. 

Jeg har enda ikke bestemt meg helt for neste helgs serviettbretting

3 kommentarer :

 1. Så fin kronen var! :-) Jeg synes også det er morsomt med borddekking, og måtte lete litt for å finne en ny vri når jeg skulle dekke bord når vi fikk besøk i romjulen. Google er kjekt! ;-) Hvis du vil se bilde av hvordan det ble, kan du se bilde av bordet et stykke nede i dette innlegget:

  http://villastrandeng.blogg.no/1451504703_30122015.html

  Ønsker deg en riktig fin helg :-)

  SvarSlett
 2. Der har jeg mye å lære. Serviettbretting er jeg skikkelig dårlig på.

  God helg til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Serviettbretting er gøy. Du burde prøve. Du er jo så flink til all slags håndarbeide.

   Slett