Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 9. januar 2016

Noen lister

Jeg liker å ha en liten notatbok i veska. Da er det lett å notere ned noe mens jeg sitter på toget, eller sjekke noe mens jeg er i butikken. Min notatbok er derfor 10 x 15 cm stor med linjer. Stor sett lager jeg en ny hver januar. Det er faktisk veldig gøy å kikke litt i gamle bøker. Da ser man virkelig hva som har skjedd de siste årene.

Inndelingen er slik:
HUS
HAGE
BRYGGERHUS
LÅVE
SELSKAP
ØNSKELISTER

Fordi det ikke er noen skilleark i min bok har jeg bare festet litt farget papir rundt noen ark for lettere i finne fram.

Avdelingen for hus er delt inn etter rom, hagen etter områder. Etter å ha bodd i huset i drøyt ni år ser jeg behov for et malingstrøk. Her hos oss er det enkelt. Det er snakk om et strøk med eksisterende farge, ikke ny. Likevel må det planlegges godt. Alle behov er nå kartlagt.  Hagen er nå gått fra anleggsfase til vedlikehold. Da har vi kanskje mulighet til å realisere en drøm.

Når det gjelder selskaper så planlegger jeg et stort i 2016 og et enda større i 2017. Foreløpig gir notisboka nok plass til å skrive i. Etterhvert blir det Word-dokumenter slik at jeg lett kan involvere og informere flere.

På ønskelista står det faktisk gjenstander jeg trenger og ønsker meg; alt fra en ostehøvel til vakumeringsmaskin. Men jeg skriver også ned når jeg hører hva folk jeg skal kjøpe gave til sier de ønsker seg eller jeg faktisk ser at de trenger.

Systemblogglaget finnes det mye mer om lister. De som er interessert i temaet kan dessuten melde seg inn i Facebookgruppen Listelykke.


3 kommentarer :

 1. Så lurt det var! Særlig det med hva man ønsker seg. Jeg har bursdag i november, så når gubben spør meg om hva jeg ønsker meg til bursdag/jul, så sliter jeg litt med å hoste opp nok ting til at han kan vlge noe annet enn den ene tingen jeg ønsker meg...

  Ellers bygde vi hus for ti år siden, og jeg tenker fortsatt på det som nytt hus. Men jeg begynner jo å se på ting jeg vil endre nå etter hvert. Kanskje særlig fordi behovene endrer seg fra man er barnefamilie til man er to voksne og en tenåring, sansynligvis bar to voksne i løpet av et par år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig nok er det flere ting på ønskelista nå enn det var før jul da jeg også ble spurt, flere ganger.

   Slett
 2. Tusen takk for tipsene du la igjen Åshild! Det er gull. Hva er det sminkespeilet på stang du skrev? Imponerende orden. Jeg er som deg - elsker lister! Jeg skriver alt jeg trenger, må gjøre og huske på i notater på mobilen. Det å skrive om hus og hage i inndelte kapitel er jo kjempesmart. Det blir jo på en måte som å lage et moodboard. Veien til målet både i oppgradering og stil. Jeg er nå i gang med å rive ut sider ur blader hvor det er ideer til huset. (Og hage) Jeg gidder ikke å spare på blader men bare på det jeg trenger. Jeg samler de sammen for å virkelig se hva jeg/vi egentlig ønsker og finne frem til smarte ideer.

  SvarSlett