Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 12. januar 2016

Rydd skapet

Denne gangen dreier det seg om medisinskapet.

I slutten av januar lanserer Legemiddelverket, Apotekforeningen, Legemiddelindustrien og Norsk Vann kampanjen rydd skapet. I samarbeid med Norske Interiørblogger har de derfor satt igang en konkurranse for å se hvordan folk oppbevarer sine medisiner.

Det anbefales at all medisin oppbevares samlet. I dette huset er det vanskelig, men jeg har likevel et system.

På vaskerommet/syrommet er hovedmedisinskapet. Selv om det ikke på mange år har vært små barn i huset så sitter det høyt på veggen. Dette er et IKEA baderomsskap med glasshyller kjøpt midt på 1990-tallet. For å få nok hyller fikk jeg flere tilskjært hos en glassmester. Her er det hodepinetabletter, sårskyllevann, noen salver. Fordi plassen er så liten er det helt nødvendig å sortere litt jevnlig.

I et annet skap på samme rom finnes en plastboks med plaster og støttebandasjer.
  

Men på kjøkkenet har jeg denne boksen. I den har jeg strips til kutt og gel til brannskader. Noen ganger har jeg vært veldig glad for at den er plassert akkurat der slik skader oppstår. 

Noe særlig styling er det som vanlig ikke her i huset, men vår løsning fungerer for oss. 

4 kommentarer :

 1. Å, ja, det er lurt å rydde. Jeg har medisinene i kjøkkenskapet, så jeg husker å ta dem jeg skal ha hver dag til frokost. Plaster og bandasjer er på badet. Sikkert lurt å se gjennom og rydde opp.

  SvarSlett
 2. En god ide å bruke et baderomsskap, her var det mange hyller og god plass. De vanlige medisinskapene blir litt små til alt man har av medisinsk utstyr. Du har virkelig god orden på sakene og gjør jammen skam på en sykepleier, hi-hi :-) Tar med meg denne ideen i ombyggingen vår og takker også for tilbudet om å få se på kjøkkenet ditt en gang, det vil jeg gjerne :-) Ha en riktig god helg og så melder jeg meg ang besøk etterhvert.
  Berit :-)

  SvarSlett
 3. Alt stæsjet vårt får ikke plass i ett skap, vi har noe her og noe der. Jeg vet stort sett hvor jeg finner hva. Av og til er det lurt å rydde litt, ja.

  SvarSlett
 4. Takk for påminnelse. Det er viktig å gå gjennom lageret av både medisiner og førstehjelpsutstyr en gang i blant. Vi er bare voksne i huset nå, og har våre medisiner på hver vår plass, og plaster og diverse i ei skuffe på badet. Kjekt å finne bloggen din:)

  SvarSlett