Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 9. desember 2015

Mer brød

Den store porsjonen med rundstykker jeg bakte for noen uker siden har fått ben å gå på, så det var på tide å fylle opp fryseren igjen.

Derfor var det deilig med noen flere timer til disposisjon enn det har vært den siste tiden.

Vi må ha Tebirkes til jul. De serveres til frokoster, til formiddagsmat og til våre Julebord.
Jeg lager Tebirkes med en gjærdeig der smøret kjevles inn. Det er mye enklere enn folk flest tror. Emnet som jeg skal kjevle ut skal bli til 16 tebirkes. Derfor må det kjevles langt nok - ca 1 meter. Hvis det blir for kort blir også tebirkesebe så smale av de hvelver under etterhev eller steking.

  Jeg forstår jo ikke at mange sier at de ikke liker og derfor ikke spiser julesmåkaker. De slagene jeg lager smaker veldig godt - det gjør deigen også. Gorodeigen er intet unntak. Den ble derfor behørig smakt på. Goro står altså på morgendagens program.

4 kommentarer :

 1. Så mye godt, det kan vel ikke bli nok av hjemmebakst.
  Jeg synes det lukter så godt i huset også, her blir det også bakt litt til jul.
  Det er de lange hyggelige frokostene med god mat som gjør fridagene i julen så fine synes jeg.
  God førjulstid til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i at frokostene i romjulen er hyggelige. Noen av dem også med gjester.

   Slett
 2. Takk for en titt inn i dine fantastiske juleforberedelser! Dette passer perfekt inn i mitt blogginnlegg i dag. Jeg har laget en uhøytidelig spørreundersøkelse om juleforberedelser, tradisjoner og feiring. Har du lyst å være med og svare på noen spørsmål, blir jeg kjempeglad! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig utfordring, som ble et eget innlegg.

   Slett