Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 13. desember 2015

Lucia-søndag


Det er klart at vi måtte ha Lussekatter på Luciadagen. Og selvsagt må man bruke ordentlig safran denne ene dagen i året. Jeg bruker bare en helt vanlig bolledeig, men tilpasset porsjonen slik at det blir passe store Lussekatter.

Sånne dager som dette hadde det vært litt gøy å ha på skritteller. Det blir noen skritt gjennom en hel dag på beina.
Vaskemaskinen gikk i hele går og alt det tøyet er blitt brettet sammen, men enda ikke funnet veien helt til skapene. Strykeskuffen er full, men strykebrettet er i allefall ledig til innsats.

Alle håndklærne som sylte ble laget i har ligget i bløt og jeg har skiftet vann og skylt ut, at de nå går i vaskemaskinen - kokvask med forvask.

Alt fett - og melsøl på kjøkkenet er fjernet og gulvet er skuret. Det var veldig hyggelig å legge på de rene filleryene.
Selv om jeg hadde noen flott kjøttbiter i kjøleskapet så passet det godt at det lå ertesuppe i fryseren. Da ble det raskt middag i dag.

Og hendene skal smøres godt inn før jeg legger meg en sånn dag tar på dem også.

Jeg vet at om jeg ikke hadde hatt en plan for dagen så hadde det vært så lett å utsette en oppgave eller to.


1 kommentar :

  1. Du har jammen hatt hendene fulle du også ser jeg. Så herlig når det er gjort.

    Jeg hadde også planer om mange gjøremål i går og planen blei fulgt. Så deilig å sette seg ned på kvelden og kjenne at alt er unnagjort. Nå er det snart bare kosing og avslapping frem mot jul. Ja,ja..tre dager på jobb i helgen PG så er det ferie til over nyttår.

    SvarSlett