Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 6. mai 2015

Noe nytt på kjøkkenet

Jeg vant en Tefal Actifry. Det fulgte ikke med noe oppdrag om å skrive omtale eller noen andre forpliktelser.

Jeg visste da jeg meldte meg på at dette ikke var en maskin som sto på toppen av ønskelista - jeg visste faktisk ikke at noe sånt eksisterte. Men jeg liker stekt mat, og jeg vet at jeg burde redusert fettmengden jeg bruker. Dessuten har jeg plass til en ekstra maskin.
I går var den på plass på kjøkkenet og den første testen måtte bli stekte poteter eller "pom fri" som det også heter.Mitt største problem i starten var bruksanvisningen. Tegningene er veldig små og teksten enda mindre så jeg måtte ha lesebriller og godt lys for å finne ut hva jeg skulle gjøre.

Når jeg nå har funnet ut hva de forskjellige delene er har jeg ikke behov for den mer. Maskinen er nemlig veldig enkel å montere og bruke.

Etter 25 minutter var mine to testpoteter blitt stekt. Ikke fullt så krisp overflate som friterte, men mye saftigere enn de som er stekt i stekeovnen. Og dessuten - med mye mindre fett.

Jeg skal rydde plass i et av skapene på kjøkkenet, slik at det skal bli så enkelt som mulig å ta den fram. For første forsøk fristet til gjentakelse. Det fulgte dessuten med oppskrifter på schnitzel og kroketter. Så det blir nok mer om ActiFry etterhvert.

2 kommentarer :

  1. Absolutt et eksempel på en maskin ikke jeg heller kjente til fra før. Resultatet ser i alle fall bra ut, så dersom det smakte like godt er det jo ingen grunn til å la den bli stående. :)

    SvarSlett
  2. Hadde aldri hørt om den maskinen. Men ser jo at den kunne vært kjekk å ha for flere:)

    SvarSlett