Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 8. mai 2015

70 år siden

Jeg er ikke så nøye med å flagge på alle de offisielle flaggdagene, og det er heller ikke noe krav at private må gjøre det. Hos oss har vi dessuten alltid en vimpel oppe, så flaggstangen står ikke naken.

Men 8.mai - da flagger jeg!

For den innsatsen, påkjenninger og tap som lå til grunn for frigjøringen av Norge i 1945. Og for den gleden som så tydelig skinner gjennom på alle bildene jeg har sett fra denne dagen for 70 år siden.

Jeg ble født et drøyt tiår etter, men vokste likevel opp i et samfunn sterkt preget av krigsårene og kraftanstrengelsen det var å bygge landet på nytt.


Jeg vet altfor lite om hvilken innvirkning krigen hadde på mine aller nærmeste. Jeg har selvsagt hørt historier om illegale aviser og risikoen med å ha dem, dessuten om gårdshesten som ble hentet av de tyske troppene som hadde leir på Gulskogen. Men det er ikke nok, - jeg vil vite mer. Dette er en viktig del av alle norske familiers liv og må kunne huskes også i slektsleddene som kommer,

3 kommentarer :

 1. Enig med deg! 8.mai flagger vi!
  Men jeg er også opptatt av at vår egen historie må ha lært oss noe om medmenneskelighet og medfølelse med dem som i våre dager lever i marerittet krigen er. At vi er villige til å dele, være rause og ta imot og hjelpe dem som er jaget på flukt fra eget land.
  Nå er det vår tur til å ha varme hjerter!

  SvarSlett
 2. Flott. Dette er historier som ikke må glemmes.

  SvarSlett
 3. Enig med deg, 8. mai er viktig. Selv har jeg ikke flaggstang, så jeg slipper å tenke på akkurat den biten.

  SvarSlett