Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 26. april 2015

Vårtegn: grønnere

I løpet av uka som snart er slutt ble bjørka grønn. Ikke bare den vi har på tunet, men overalt her vi bor. Alle lier og åser ble plutselig grønne og frodige. 

Uka har blitt brukt til å sette ut hagemøbler, mye maling og den første plantingen av sommerblomster i krukkene ute.
Et lite felt under bjørka er blitt blått. Der blomster Perleblomsten akkurat nå. Dette er løk fra tidligere års vårpotter på trappa.
Forsythiaen på østsiden er nå på sitt aller flotteste. Det er så gøy å se at en relativt kraftig beskjæring utpå sommeren bidrar til mer blomster året etter.
På frukttrærne har det kommet små blomsterknopper. Dette er faktisk litt senere enn i fjor og det synes jeg er helt greit.
Blader på trær og busker må være denne ukas status.

4 kommentarer :

 1. Å så grønt og fint dere har fått det, her står bjørka med museører noe den har gjort en stund nu, vi har en kald værtype enda.
  Fine bilder.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så herlig med blomstring allerede! Når bjørka grønnes er mye gjort, i alle fall der det er mye av den. Vi kan i det minste ane et grønnskjær, og rødsildre kan ses i bergsidene her og der langs veien.

  SvarSlett
 3. Herlig når våren "eksploderer" rundt en! :)

  SvarSlett