Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 4. desember 2014

Mer på farten

Jeg er ikke hjemme i kveld heller. Jeg skal nemlig på konsert: The Thief unplugged og avreise er med firetoget.

Men jeg har tatt meg en feriedag i dag. Det er noe de fleste har mulighet til og som er gull verdt når man forbereder et selskap eller jul. Det å starte med noe fra morgenen av er utrolig deilig. Lista for dagen er derfor også veldig lang. Den inneholder både steking (sjakkruter), rydding (gjesterom og vaskerom), skifte sengetøy (soverom), vasking av klær og duker, stryking (glasshåndklær  og duker) og sikkert noe mer som jeg ser etter hvert.Det er minus 3 ute og et rimlag dekker bakken. Det er veldig fargeløst sammenlignet med de bildene jeg tar om sommeren, men likevel litt flott. Det gir dessuten signaler om fyr i peisen og inneliv.

Nei, nå må jeg komme ordentlig i gang.


4 kommentarer :

 1. Ååh! Har du oppskrift på sjakkruter noe sted? Lurte litt på å lage det i år...

  SvarSlett
  Svar
  1. Her: http://www.gardsjul.blogspot.no/2010/09/sjakkruter.html

   Vi synes i allefall at de er gode. Dette er mannens julekakefavoritt, men jeg hadde ingen oppskrift. Den er blitt til gjennom flere års prøving og feiling.

   Slett
 2. Du står på i år og du, Åshild. :-) Ha en super adventstid.

  SvarSlett