Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 1. desember 2014

Kuler i vinduetI adventstiden har jeg tre krystallkuler hengende i kjøkkenvinduet.

I julen er juletreet fylt med kuler i sølv og gull. Noen mener at juletrekulene symboliserer jordkloden. Men de kan også være den moderne utgaven av den tidligste juletrepynten; eplet. Eplet var symbol på fruktbarhet. De beskyttet mot sykdom og ga rikdom både til giver og mottaker. Etter hvert ble det mulig å lage kunstige epler og eplene ble etter hvert til kuler slik vi kjenner i dag.

Det er dessuten 1.desember i dag, og min adventskalender er hengt opp. Her er det ingen gaver å åpne, de skal bare legges ned i fatet som står på gulvet.

Den aller beste ideen til adventskalender er denne: 1.desember får barna et album med plass til minst 24 bilder. Det er satt inn et bilde fra julaften i fjor. Hver dag får barnet flere bilder i kronologisk rekkefølge tatt gjennom året. De siste bildene tas i løpet av desember slik at albumet til slutt inneholder bilder fra julaften til nesten til en ny julaften. Gjennom årene får barna fine album  fra livet sitt. Hver dag bør det være litt tid til å snakke om hva som hendte da dette bildet ble tatt.

1 kommentar :