Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 2. desember 2014

Fridag og flagg

Ikke en fridag fra jobben, men en frikveld fra juleforberedelsene. Jeg vil gjerne bruke det aller meste av tiden før jul til juleforberedelser, og når jeg gjør noe annet er det nøye planlagt inn for at det skal gå opp tilslutt.

Jeg kan heller stille spørsmålet: Hvorfor brukes det flagg på juletreet? Selv om mange sikkert vet svaret så kan jeg svare selv.

Nasjonalromantikken blomstret her i landet da skikken med juletreet kom fra Tyskland på slutten av 1800-tallet, og flaggene ble  et symbol på Norge som en selvstendig nasjon. Det ser ikke ut som om det er så mange andre land som bruker flagg som juletrepynt, men jeg har funnet bilder som viser at skikken finnes i Danmark og USA.
http://www.aftenbladet.no/jul/article510685.ece
 Foto: www.aftenbladet.no   
 For øvrig kan jeg melde om at jeg har laget masse stjerner, men jeg kommer til å fortsette produksjonen.

2 kommentarer :

 1. Min far ville ikke ha flagg på juletreet, han mente at det ikke var å respektere flagget. Flagget skulle vaie høyt og fritt på en flaggstang, mente han.
  Disse stjernene er så fine! Jeg har ikke tålmodighet nok til å lage dem selv, men har hengt opp en del som sønnen min har laget til meg :)

  SvarSlett
 2. De stjernene er bare så flotte.
  Du er flink.
  Har ofte ikke brukt flagg de siste årene,
  men før var det alltid flagg på treet.
  Ha en gos kveld :)

  SvarSlett