På dagens plan er altså smultringer. Noen tror at det er så skummelt. Og det er jo klart at smultet er veldig varmt så det er ikke lurt å helle det over seg. Derfor skal aldri gryta med smult løftes eller flyttes. Jeg legges et kjeleunderlag på benken så nær komfyren som mulig så det er lett å skyve gryta opp på den når stekingen er over.
Noe annet viktig er å la smultringene gli forsiktig ned i smultet slik at det ikke spruter.
Flere råd kan du lese i oppskriften.
En ny erfaring i år:
Hvis det er for lite hvetemel i deigen vil den få "kokeblærer" på den siden som vender opp i fettgryta.
Øverst på bildet viser 2 smultringer med den siden som først ligger ned i fettet.
Så snus smultringen, og hvis det er for lite mel i deigen vil den bli knudrete som til venstre. Er det passe med mel vil overflaten bli glatt og fin.
for 11 timer siden
Nam, nam!
SvarSlettJeg er blitt redd for å koke smultringer siden mor glemte smultgryta da telefonen ringte i andre enden av huset da jeg var liten. Det ble brann og ekstra, ekstra julerengjøring det året!
Sitter og koser meg med en smultring akkurat nå, faktisk:) Takk for i går:)
SvarSlettTakk for at du har hjulpet meg med å bli kvitt smultgryteskrekken.
SvarSlett