Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 21. november 2014

Julekaker

Her i huset bakes det ganske mye til jul. Julekaker selvsagt, men også godt brød til julebordene vi har i romjula. 

Det er en milepæl når den første deigen lages. I år som i fjor er smultringer først ut. Jeg husker da smultringer var det aller siste som ble bakt. De ble lagt i kakeboks som ble satt kaldt. De var sikkert gode de første dagene, men jeg må si at fryser har revolusjonert matoppbevaringen. Selv om ingenting kan slå nystekte smultringer, er nytina, lunka smultringer også helt greit.

En ganske stor deig skal lages, for i morgen blir vi flere på kjøkkenet.

2 kommentarer :

  1. Nam, nam! Her blir det mindre og mindre julebakst for hvert år. Det blir bare mor i huset som spiser av dem etter jul, og det har ikke mor godt av! Men smultringer er en favoritt! Kjøper dem ferdig må jeg innrømme! :)

    SvarSlett
  2. Julekakebakst gir meg skikkelig julestemning=) Kos deg med baksten=) Vibeke

    SvarSlett