Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 29. november 2014

Juleverksted og stjerner

Her er innkjøpene til årets juleverksted.

Jeg har både gledet meg  og gruet meg. Jeg gleder meg mest til bordet jeg skal dekke, og etter testingen i januar så visste jeg at jeg måtte være veldig nøyaktig for å få det til. Og det er derfor jeg startet for et par uker siden. Det gikk veldig tregt i starten, men etter hvert klarte jeg faktisk i automatisere brettingen. Redningen var faktisk en film på youtube.Ideen  fant jeg i fjor hos Marie Friis. Hun skrev mer om stjernene og en annen variant

Stjerner er en viktig julepynt. For meg og mange er det stjernene på himmelen vi tar inn, mens for noen er det en klar symbolkobling til  Betlehemsstjernen.

Her i huset henger det stjerner i vinduene i stua og i kontoret innenfor. I denne stua står også juletreet så stjerner henges der også. 

Men før jeg kan begynne flettingen så skal jeg bake litt brød til fryseren, og jeg skal lage deig til goro for det står på programmet i morgen.

3 kommentarer :

 1. Jeg prøvde meg på disse stjernene et år, og fiksa det først året etter. Men nå tror jeg heg har glemt teknikken igjen. Instrukser på youtube er gull.

  SvarSlett
 2. Nydelige stjerner.
  Har prøvd meg på slike, men sliter med å få de fine.
  Kanskje litt mer trening hjelper? Får se om jeg tar meg tid til det en dag.
  Ha ei flott helg :)

  SvarSlett
 3. Når man først får taket på det, går det fort med disse stjernene. Men jeg må sjekke veiledninga hvert år. (",)

  SvarSlett