Etter 4 år kom det første eplet på Gravensteinepletreet.
Vi synes det var på tide at det igjen kom Gravenstein på gården. På plantekartet min oldefar tegnet på 1920-tallet står det at han plantet et tre 25.mai 1924. Jeg tror nok det har vært nyere trær også, men det er ikke dokumentert når de ble plantet og hvor de har stått.
Gravenstein er sannsynligvis en dansk eplesort, i alle fall et det oppkalt etter den danske byen Gråsten helt sør på Jylland. Det kom til Norge på slutten av 1700-tallet.
Gravensteineplene er store, runde og virker ofte litt fete utenpå. De er svært saftige og har lett syrlig og frisk, fin aroma. Det er nydelige spiseepler som også egner seg godt til baking. De har god holdbarhet. Jeg har lest at mosten er gul med en syrefrisk og fruktig smak, men det tar nok noen år før det blir epler nok til å lage most av.
for 20 timer siden
Åååå, rød gravenstein er et av mine favorittepler, men det er ikke så ofte jeg ser det i butikkene lenger...
SvarSlett