Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 6. august 2014

Erter

Flere av naboene har dyrket erter i år. Normalt kan treskedagen fastsettes ganske nøyaktig, men med årets varme sommer ble vekstsesongen kortere. De siste dagene var det blitt tatt prøver hver dag, og så rullet de store treskerne inn på jordet.
Veldig flott har det vært å se de store åkrene med ertebelgene. Og det var artig å følge med på treskingen. Også her er det snakk om god planlegging. Ertene ble skilt fra belgen i treskingen og store lastebiler kjørte skytteltrafikk til fryseriet i Tønsberg.

             
Jeg fikk hente ut en bøtte erter, som smakte helt nydelig rå. Men før frysing må de vaskes, forvelles og nedkjøles. Og de smakte faktisk enda bedre da.
              
Det ble mange porsjonpakker med det vi absolutt kan kalle kortreist mat.

5 kommentarer :

 1. Er jo så flott å kunne fylle frysen med mat fra egen hage-
  eller naboens. Smaker jo ekstra godt syns jeg.
  Naboene her har en del sukkererter. Var der å vannet
  på mandagen, og da måtte jeg smake på.
  Er jo kjempegodt.
  Kos deg med innhøstingstida :)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk! Her er det sukkererter på gang, men de ble plantet litt sent, så vi får se om det blir noe..

  SvarSlett
 3. Man får energikick bare av den fantastiske grønnfargen! Kan bare tenke meg hvordan det smaker. (",)

  SvarSlett
 4. Ingenting er så godt som den maten man har dyrket selv. Kjøpte her om dagen norske sukkererter og fikk meg litt av et sjokk. De er større og mye mer smakfull en de man kjøper uten om sesongen. Så her skal det dyrkes, forhåpentligvis til neste år.

  SvarSlett
 5. Her ble det dyrka erter på jordet ved siden av oss for noen år siden. Etter at treskeren hadde gjort sitt, gikk ungene på jordet og plukka belger som lå igjen. Det ble også mange porsjoner med kortreiste erter i fryseren den vinteren...

  Jeg er forresten fryktelig glad i denne tida av året! På fredag var bonden i gang med tresking av korn, ganske mye tidligere enn normalt. Jeg elsker lyden av treskeren, og nå gleder jeg meg veldig til høsten! :-)

  SvarSlett