Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 9. mai 2014

Det grønne på purren

Dere så sikkert purrekampanjen på Facebook i forrige uke?

Det gikk ikke lang tid fra BAMA sendte avkuttet og plastpakket purre på markedet og til den var trukket. Noen forbrukere reagerte på at det grønne var kuttet av, at det var pakket i plast og den hadde femdoblet prisen. Med hjelp av spredning på Facebook ble presset på BAMA så stort at de innså tabben.

Men hva kan det grønne brukes til? I suppe selvfølgelig. I ostepai. Og sikkert en lang rekke andre retter.Problemet ligger ofte i beregne akkurat stor nok purre slik at alt kan brukes og ikke det grønne går i søpla.

Jeg har løst den saken. Når jeg først skal bruke fersk purre kjøper jeg en stor, eller flere når det er nødvendig. Jeg finsnitter absolutt hele og blander alt i en pose. Så bruker jeg det jeg trenger og putter resten i fryseren.
Da kan jeg ta en neve eller to hver gang jeg skal bruke purre i varmretter.


4 kommentarer :

 1. Så lurt, det er jo så mye smak i det grønne og jeg hater å kaste mat.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 2. Smart og godt at den er tilbake, jeg liker det grønne aller best jeg. Vi pleier å blande det i salaten på bordet.

  SvarSlett
 3. Av og til blir jeg nesten flau av de løsningene noen av oss kunder åpenbart ønsker (i alle fall lanseres de). Dette har nok ikke nådd vår kant av landet, og det er like greit. Har nemlig ikke falt meg inn å kaste en halv purre... Det er faktisk dummere enn boil-in-bag-ris. (",)

  SvarSlett