Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 24. februar 2014

Mange hender i arbeid

Sist lørdag var kjøkkenet helt fullt hele dagen. Noen gode venner hadde gitt meg et oppdrag, som jeg selvfølgelig tok med glede. De ville lage middag - litt fin middag, for hverdagsmat kunne de.

Så mens jeg forsøkte å vaske redskapene etterhvert som de ble brukt, og forklare og vise, så var det 6 andre hender som jobbet seg gjennom matlagingen.


Det var mye oppdeling av grønnsaker, men det var også legging av potetterte, rulling av ost i valnøtter og koking av pærekompott.Det må jo ha vært ganske forvirrende for når det skal sju retter på bordet som hoppes det i forberedelsene fra det ene til det andre. Og poenget med sju retter var faktisk å få laget mest mulig forskjellig. Tre av rettene er selvstendige hovedretter - det er bare mengden som avgjør det.

 
 
  

 Her ligger alle oppskriftene og hvilken vin som passet.


Og vi kom i mål. Det ble klart for spising også - før tidsskjema.


5 kommentarer :

 1. Stilig! Dette så gøy ut, å jobbe sammen på kjøkkenet! :)

  SvarSlett
 2. Det hørtes virkelig koselig ut=) For en ære å få et slikt oppdrag fra sine venner. Maten ser supergod ut=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Åh, den fiskesuppa så deilig ut. Lagde asiatisk fiskesuppe i går, jeg og Eir og den ble riktig bra, men det der så veldig , veldig godt ut. Og den osten.... Hmm tror jeg må be meg selv på besøk hos deg..

  SvarSlett
 4. Dette høres både trivelig, smart og godt ut. (",)(",)(",)

  SvarSlett
 5. Så nydelige og smakfulle ut alle rettene :) Håper dere hadde en riktig så fin kveld!

  SvarSlett