Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. mars 2014

Første vårdagen

Det er 1.mars i dag og den første vårdagen. Jeg kommer til å følge vårens vei til sommer i år også. 

Det er helt bart på tunet og langs alle veggene. Ute på planen ligger det igjen litt snø. Det er ikke noe frost i bakken så med hjelp av noen solstråler vil den forsvinne fort.

Jeg rydder ingen bed om høsten, da er jeg ferdig med hagearbeid for året. Dessuten tenker jeg at de gamle bladene beskytter rota om vinteren. 

Om våren synes jeg at det er en veldig hyggelig jobb å klippe ned og spa opp bedene.

Vi tenker vel at denne vinteren har vært annerledes og det sjelden er så bart 1.mars. Et lite tilbakeblikk viser begge deler.

2013                                                                                                             2012   


 2011                                                                                                             2010
  

2009                                                                                                              2008
                           2007 var vår første vår på gården og da var det fortsatt mye snø igjen første mars.

Den norske våren er lunefull og jeg tar ingen gleder på forskudd. Det kan fortsatt komme snø. Det gjorde det i fjor.

Planene for våren er iallfall klare, men det er fortsatt for vått alle steder til å starte. Påsken i hagen er håpet, alt før det er en bonus.

5 kommentarer :

 1. Ja våren i Norge er lunefull, æ e bra spent på om vi her i skjomen kommer til og få masse sne iår, håper vi ikke får det, men ennu kan vi få sne både i Mars og april æ har faktisk opplevd at det har snødd 17 mai og St.Hans her :)

  Fine biled serie fra dæ.

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :0)

  SvarSlett
 2. Vinteren her har vært veldig spesiell i år. Nesten snøfritt! Så artig at du viser bilder fra andre år. Fasinerende å se hvor store forskjeller det er. Fortsatt fin helg til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Tenk at det kan være så ulike hos deg og meg, enda det ikke er langt mellom, hos deg er det jo vår! Så herlig det må føles å finne igjen alt det som snøen gjemt. Men jeg klager ikke, vinteren har jo ikke vært så lang i år, en måned til så er den sikkert kommet hit og. Helt enig med deg, våren er det mye hyggeligere arbeid i hagen enn sein høst :)

  SvarSlett
 4. En glemmer fort hvordan det har vært visst en ikke dokumenterer det.
  Her er det fortsatt en del snø, og mer har det kommet det to siste dagene
  På fredag sa jeg at det luktet vår da jeg kom ut, på lørdag og i dag ligger det en del nysnø.
  Så det tar nok enda en måned før det blir snøbart her er jeg redd.
  Men en får ta det som det kommer.
  Ønsker deg en herlig dag :)

  SvarSlett
 5. Her i Trøndelag har vi knapt sett snøen...Men perfekt for oss som pusser opp! Alt blir så mye lettere når det er bart og fint ute.

  Veldig kjekt å se de ulike bildene av det flotte huset ditt. Jeg ser det har noen likheter med vårt hus, bare at deres er mye bredere. Vårt er kun 6 meter bredt, noe som har gjort rominndeling litt kinkig under planleggingen. Uansett, fin ny uke til deg :)

  SvarSlett