Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 18. februar 2014

MyHeritage

Jeg var veldig lenge fornøyd med å skrive alt jeg fant om slekten inn i et vanlig word-dokument. Det var oversiktlig og greit når utgangspunktet var mine tippoldeforeldre eller oldeforeldre.

Når det gjaldt slekten lengre bakover tok jeg bare med foreldrene. Antallet personer i vert ledd ble jo likevel fordoblet, så det var mange nok å holde styr på.

Nå har jeg jeg gått 13 slektledd bakover, og jeg har tatt med alle jeg har funnet i hvert ledd. Da ble papirdokumentet veldig uoversiktelig. Det finnes flere web-sider man kan bruke, og tilslutt valgte jeg MyHeritage. Fram til nå er jeg veldig fornøyd. Jeg har oppgradert søkemulighetene mot betaling. Det betyr at systemet leter etter treff i andre slektsider. Alt jeg legger inn blir også sjekket mot folketellinger, kirkebøker og andre digitale registre. På den måten har jeg allerede fått vite en del årstall og datoer det hadde vært vanskelig å finne på annen måte.

Men verktøyet finner ingenting på egenhånd. Man må vite alle navnene og koblingen mellom barn - foreldre -besteforeldre før registreringen starter.

Og sånn ser det ut. Mitt barnebarn er helt nederste rad til venstre og så tilbake til 1630.

Dette er kun en av slektene. Hvordan vil det se ut når jeg får lagt inn slekten til alle mine besteforeldre?

Ellers har jeg startet forberedelsene av flere små og store selskaper i vår og sommer. Allerede på lørdag skal vi faktisk hygge oss med 7 retters middag. Nå krysser jeg fingrene for at vært lokale pol har de riktige vinene.

2 kommentarer :

 1. Så flink du er som er kommet så langt med slektledd av familien din.
  Lykke til med middagen til helga.

  Ha ei fin uke videre.

  Lisbeth :0)

  SvarSlett
 2. Litt av en jobb du holder på med. Men jeg vil tro det er spennende! Det dukker nok opp mange fine historier, samtidig som en får et dypdykk i mange ulike menneskeskjebner.

  Håper du har en finfin vinterferie :)

  SvarSlett