Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 12. januar 2014

19.dag jul

Til og med her er jula over nå. Det er fortsatt noen få kaker igjen i boksene under kjøkkenbenken, men det ser jeg på som en overkommelig oppgave.

Juletreet som jeg pleier å ta ut 6.januar (13.dag jul) har stått så flott at jeg har ikke hatt hjerte til å fjerne det. Ikke har det stått i veien heller.

Da jeg var barn var vi alltid på besøk hos besteforeldrene for å høste juletreet. Jeg kan ikke huske at vi "hjalp" til med å ta ned pynten fra treet, men vi plukket godterier ut av papirkurvene som hang på treet. Jeg tror ikke at det lå godterier i kurvene hele julen, så de ble nok lagt der for den anledningen. Mormor hadde også knekt resten av nøttene slik at de var lettere å spise. Julekaker og brus ble også satt fram. Alle som var barn tidlig på 1960-tallet vet at brus ikke var hverdagskost.

Det tar nok enda noen dager før alt i huset er helt tilbake på plass. Men de første vårblomstene er kommet. Og selv om det faktisk er blitt mer normal januartemperatur ut så lyser iallfall primulaen opp inne.

2 kommentarer :

 1. Koselig å lese om tradisjoner, jeg har litt lyst til å lage tradisjon av "julgransskakning" her hjemme hos oss. Som å høste juletreet. Det er jo fine minner for barna! Elsker primula, kjempesøte!

  SvarSlett
 2. Likte så godt å se den røde veggen i stua di!
  Så er det ikke bare jeg som har så rød stue.
  Gamle gårder burde ha ei rød stue tenker jeg... Så da malte jeg den rød.
  Det blir jo alltid litt julekaker igjen som etter hvert blir kastet her hos oss også.
  Ønsker deg en fin kommende uke!
  Mette

  SvarSlett