Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 13. januar 2014

4 år

943 innlegg
4319 kommentarer
112 641 besøk
155 følgere
nesten 250 000 sidevisninger

er statusen etter 4 år med Bestemors hage.

Det er takket være Anne på Moseplassen at Eplemost er mest besøk med tre ganger så mange som da jeg skrev om IKEA-hjelp etter bryllupet i 2012.  Forskjellen mellom dem er at de aller fleste "IKEA-gjestene" kom samme dag teksten ble publisert, mens om eplemosten har folk lest jevnt helt siden høsten 2010.

I oktober samme år så Jul i bestemors hage dagens lys. Siden skulle erstatte min egen juleperm for meg selv. Julaften 2013 var det et rekordbesøk. Søkeordet de fleste brukte var ikke ribbe, men serviettbretting. Tilsammen er det blitt åpnet nesten 100.000 sider der.

Det neste barnet ble 
Denne siden er sørgelig oversett fra min side. Her har jeg ikke verken ryddet eller skrevet noe på lenge. Ambisjonen var at dette skulle gi fullstendig oversikt over alle planter, busker og trær i hagen vår. Det er det ikke. Likevel er det blitt åpnet neste 50.000 sider der. Syrin, Rose Astrid Lindgren og Pion er det mest brukte søkeordene. Noen av bildene er vel ikke så verst, og med bedre kameraobjektiver bør de bare bli bedre.

I romjula 2011 gjorde jeg alvor av å samle alle oppskriftene jeg hadde lagt ut på bestemorshage
Mat i bestemors hage
Det var mest for å kunne henvise til et sted når noen spurte meg om en oppskrift. Etterhvert er dette min aller beste kokebok. Jeg forbedrer oppskriftene så fort jeg finner på noe lurt. Her har det blitt åpnet drøyt 30.000 oppskrifter og jeg synes det er veldig hyggelig at trauste oppskrifter som Sosekjøtt og Røkt svinekam er mest populære.

Den siste siden min er . Her har jeg samlet masse tips når det gjelder planlegging og gjennomføring av store selskaper. Utgangspunktet var et innlegg jeg hadde planlagt på bestemorshage  rett etter  bryllupet på gården i 2012. Teksten ble så lang at den måtte deles, og på denne måten ble det iallfall ryddigere og mer oversiktlig for meg.

Det har vært og er kjempestas. Til å begynne med var jeg så superanonym at jeg var i tvil om jeg skulle delta i Bloggkonkurranser. Tenk om jeg vant og skulle oppgi navn og adresse. Men så kom lokalavisa, Allers og NTB og da var jeg ikke lengre anonym. Jeg har vært sparsom med personbilder og kommer nok til å fortsette med det. Unntakene var det flotte brudeparet og den lille gullgutten.

Veldig hyggelig er det også ha møtt ganske mange medbloggere, og faktisk bli kjent med noen av dere og familiene deres.

Jeg kommer til å fortsette og skrive om gården vår og det vi holder på med her. Som før blir det mest når jeg tenker at dette er det nyttig for andre å vite også.

7 kommentarer :

 1. Så artig med flere blogger og mange treff. Det er alltid hyggelig å lese bloggen din=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 4 flotte år, du kjører på i god stil, Åshild!
  Klem Beate

  SvarSlett
 3. Du har en sånn koselig blogg, liker mæ kjempegodt her inne.

  Ha ei fin uke,

  Lisbeth ;0))

  SvarSlett
 4. Gratulerer med alle prestasjonene, jeg liker å komme innom her :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med fireårsdag. Vi ser frem til fire nye :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med fire år og hele fem blogger, det står det respekt av! Jeg synes du skriver veldig nyttige innlegg og det er ikke rart at du får mange treff:-)

  SvarSlett
 7. Jeg er glad for at du begynte å blogge og for at jeg har blitt kjent med deg:)

  SvarSlett