Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 31. desember 2013

Bloggåret 2013Jeg gikk hardt ut ved starten av året og la noen store planer. Jeg kan si at noe er gjennomført, men annet ikke. Heldigvis kommer det mer tid. 

Det aller viktigste som skjedde er at vår lille gullgutt ble født i mai. Han er ikke så synlig her, men det er veldig sjelden bilder av andre personer her også. Han er snart 8 måneder og jeg er veldig imponert over foreldrene hans. De er mye flinkere enn jeg var med små barn.
Helt i starten av året så skrev jeg mye om hvordan vi bygde om noen av rommene i huset vårt. Her vaskerommet.Det er fortsatt tomt etter hunden som døde i februar.


Vi hadde en flott tur til Roma i mars og til Berlin i juli.Jeg hadde en veldig intens periode med slektsgransking tidlig på året. Og måtte ta spisebordet i bruk for å få oversikten.

Det var ikke mulig å starte i hagen før rundt 20.april, men sommeren var nydelig, og det ble mange timer/dager i hagen. Jeg var med på 1000 åpne hager.
Veldig stas var det med de første eplene på et glassepletre (Transparent Blanche) vi plantet for 3 år siden.  Sannsynligvis er det blitt flest bilder av borddekking i år.
Jeg gikk på jakt etter ny oppvaskmaskin og begynte derfor å skrive om gode redskaper. Det ble jeg ikke ferdig med, så det kommer flere tips.Noen av bakegjestene kom for å lage smultringer i slutten av november. Og aldri før har en bakedag her blitt så godt dokumentert. 
Juleforberedelsene ble gjennomført som vanlig, og det ble jul her også. 

Ha en flott nyttårsaften!!3 kommentarer :

 1. Godt nytt år og takk for det gamle! (",)

  SvarSlett
 2. Godt Nyttår , takk for alle koselige kommentara på bloggen min :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Det gäller att lägga planer, får man genomfört 10 % är man glad, du har kommit långt.
  God fortsetting :)

  SvarSlett