Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 1. januar 2014

Hei 2014

Som i 2012 avsluttet jeg 2013 med å sette opp kamera og kamerastativ til fyrverkerifotografering.


Eksponeringstiden på det øverste bildet er 23 sekunder og det nederste 19.

Bildene ble tatt med min nye kameralinse Sigma 18-200 mm. Så langt har den innfridd, men jeg må lære mer om de manuelle innstillingene på kameraet.

Hovedhensikten med den nye linsen er jo mange bra bilder av gullgutten. Begge bildene ble tatt innendørs med blits. Jeg bruker Canon Speedlite 430EXII blits som kan stilles i mange retninger.
Motivet er jo supert, men bildene er ikke skarpe nok.  Så fotokurs - neste. Og større fotoveske.
7 kommentarer :

 1. Godt nytt år, Åshild=) Jeg gleder meg til å se hva du skal finne på i 2014. Barnebarnet ditt er en utrolig søt ung mann=)

  Forresten, de utrolig søte gryteklutene jeg fikk av deg har vært fremme også i år. De er de fineste jeg har=)

  Da jeg tok bilder av fyrverkeriet var iso 100, F skal være mellom 8 og 16, og lukkertiden skal stilles på BULB. Den finnes helt i enden når du vrir (om du skjønner). Da bestemmer du lukkertiden selv. Trykker inn når fyrverkeriet går opp og slipper når "smellen" er ferdig. Hmm, dette var vanskelig å forklare. Jeg prøvde meg frem, og det var ikke så lett å vurderer når raketten startet og når den sluttet, men det ble mange artige bilder. Og jeg lærte i går hva BULB kan brukes til! Selv om jeg har hatt kameraet i mange år!

  Vibeke=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er F`en jeg ikke har fått stilt inn riktig, ellers stemmer det. Jeg fant BULB i fjor og har hatt kamera siden 2008.

   Slett
 2. Så nydelig liten gullgutt du har :O)

  Fine bilder av fyverkeriet, æ orka ikke gå ut og ta bilder av det her.

  Idag kasta vi ut jula i huset.

  Ha en fin kveld,

  Lisbeth :O))

  SvarSlett
 3. Han er jo så skjønn! Håper du får et riktig godt nytt år! Håper du fikk kortet/den lille gaven?

  SvarSlett
 4. Hei, jeg synes dine fyrverkeribilder er vel så spektakulære som mine. Portrettene også fine! Mine bilder er tatt med to ulike kamera, men de siste og skarpeste er tatt med Nikon D 300 Iso 2500, lukker 1/30 sek, blender 5,6. Linse 55mm..

  SvarSlett
 5. De første bilde er tatt med Panasonic FZ 100, blenderåpning 3, eksponeringstid1/30 sekund, Iso 1600, natt, landskapprogram...

  SvarSlett
 6. Nydelig gullgutt!! Og flotte fyrverkeribilder. Godt nyttår!

  SvarSlett