Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 9. desember 2013

9.desember: Julebutikker

Jeg er helt avhengig av at de butikkene jeg går i, selvfølgelig hele året, men spesielt nå før jul, har de varene jeg vil ha. I dag har jeg hentet den første omgangen med kjøtt til årets syltelaging. Min nærmeste matbutikk tar opp spesialbestillinger fra meg når jeg skal ha store mengder. Jeg er også veldig glad for at butikken er åpen når jeg er ferdig på min jobb.

Men jeg har ingen  problemer med å klare det innenfor dagens åpningstider, så søndagsåpne butikker er jeg prinsipielt imot. Jeg regner med at at andre har det som meg - bare en sum å handle for uansett hvor mange flere timer i uka butikkene er åpne. Jeg har heller ikke behov for noen flere handletimer nå før jul. Det er jo bare snakk om å planlegge litt.

Derfor blir jeg faktisk litt opprørt når et av de store kjøpesentrene i nærheten har disse åpningstidene neste uke. Antall kjøpetimer skal altså stige fra 50 til 70 på mandag til fredag. I tillegg har de søndagsåpent. Kommer handelen til å øke eller kommer den til å spres?

Dessuten synes jeg det er dumt at de butikkansatte sannsynligvis jobber mer før jul enn ellers. Jeg skulle så veldig gjerne ønske at alle hadde god tid til å lage jul for sin egen familie.


2 kommentarer :

 1. :-) Så enig med deg! :-)
  Lykke til med sylteproduksjonen! Her blir det sylteflesk.
  Fortsatt god Adventstid Åshild!
  KW

  SvarSlett
 2. Veldig bra det du skriver. Vi har alle godt av litt søndagsfri. Fri fra shoppe-fokus for en dags skyld.

  SvarSlett