Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. desember 2013

7.desember: En deilig lørdag

Etter å ha vasket opp for hånd et par dager står kjøp av oppvaskmaskin øverst på dagens liste. Jeg vet hva jeg vil ha, for jeg gjorde en liten undersøkelse tidligere i høst.

I kjøleskapet står lengdene til Sjakkruter klar til oppskjæring og steking, dessuten deigen til Sandkaker.Jeg må også ta ei økt på vaskerommet. Vaskemaskinen er allerede i gang, med dagens første omgang. Rent og tørt tøy skal brettes og legges på plass.  Så dagen er full uten å bli slitsom.

7 kommentarer :

 1. Sånne sjakkruter har jeg aldri prøvd å lage, men det ser jo ikke så vanskelig ut?
  Ha en fin rolig full dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjakkruter er ikke vanskelig. Nå har jeg lagt inn noen flere bilder i denne oppskriften. http://gardsjul.blogspot.no/search/label/Sjakkruter
   Lykke til.

   Slett
 2. Mente jeg la en kommentar , men den har visst forsvunnet. I allefall. Jeg og mamma skal lage smultringer i helga og tenkte å forsøke din oppskrift. Men nederst skriver du at de skal dypfryses. Blir de bare tørre og trasige om jeg legger de i boks til jul? Må de fryses. Ellers så er bloggen din til stor glede for tiden. Kommer riktig i julestemning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes definitivt at smultringer, uansett oppskrift, skal fryses. I gamle dager, før hjemmefryser, ble smultringer bakt 22.desember og lagt i kakeboks som sto kaldt. Jeg kan ikke huske at smultringene var særlig stas etter noen dager. Plastpakkede smultringer som selges i matbutikker er fulle med konserveringsmidler, derfor holder de i ukesvis i romtemperatur.

   Slett
 3. Så masse godt du baker til jul, æ skal bake mere julebrød, både til oss og ungene, så skal æ steike krumkaker, eller blir resten kjøpt ferdig, for vi spiser ikke så mye kaker her i huset, går mest i brød og rundstykker med deilig pålegg ;)
  Ser på vermedinga nu at dere får sne der nede ;)
  Takk for kommetar hos mæ.

  Ha en fin kveld.

  Lisbeth ;()

  SvarSlett
 4. Vi har spist smultringer i dag, fra fryseren (og fra deg) De var liker gode nå!
  Bra med evigbrennende lys;)

  SvarSlett