Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








onsdag 18. desember 2013

18.desember: Siste bakingen


I dag ble det endelig kransekakestenger. De lages av hjemmelaget marsipan.










Vi setter en plate med et spesialtilpasset stjerneformet hull på kjøttkverna.

Arbeidsfordelingen er grei- mine foreldre kverner og jeg steiker.


490 stenger er satt i fryseren. Å lage kjempestore porsjoner er en av de store fordelene med god frysekapasitet.



2 kommentarer :

  1. Ja en trenger litt stor fryser til slike porsjoner.
    Men når en først er i gang er det jo like greit å
    lage mye.
    Ha ei herlig førjulshelg :)

    SvarSlett
  2. Du store min tid! Du er bare så helt fantastisk kreativ! Så vidunderlig med kransekake. Men jeg er kanskje mest "misunnelig" på sylten i ett tidligere innlegg! Og de juleträrene dine var fantastisk söte! (Det er kanskje noe jeg må pröve meg på!)

    Nå ble det hjemmelagde kaker selv hjemme hos oss=) Godt med litt inspirasjon!!
    Ha en fortsatt fin adventstid!

    SvarSlett