Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








torsdag 12. desember 2013

12.desember: Bonusen

Etter koking av 154 kg kjøtt blir det store mengder god kraft.


Her på Eiker brukes denne krafta som Mølje på julaftens formiddag. Vi kunne hatt over 200 gjester om jeg ikke hadde funnet noen andre som ville ha.

Krafta kan også brukes som buljong både i supper og sauser, så noen liter skal jeg beholde selv. Det er kanskje viktig å understreke at vi bare beholder 4 av syltene selv, resten forsvinner ut av huset med dem som lagde dem eller som julegaver.

2 kommentarer :

  1. 154 kg kjøtt = hvor mange sylter? + 200 porsjoner mølje, fantastisk!
    Snart Jul. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. I år ble det laget 49 sylter av tilsammen 16 personer.

      Slett