Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 11. desember 2013

11.desember: Mer sylte

Knokene til dagens syltelaging ligger allerede i kjelene. Der må de klare seg selv mens jeg er på jobben i dag. For i kveld rykker syltelag nr 2 inn på kjøkkenet.

I kjelleren ligger gårsdagens produksjon fortsatt i syltepressene, men i kveld blir de lagt i saltlake.
Når de varme syltene blir presset renner det masse varm kraft ut. For å samle opp den har jeg lagt store plastlokk under syltepressene.

3 kommentarer :

 1. Og du fortsetter å imponere med dine juleforberedelser. Når jeg ikke har små barn, ikke er fersk som lærer og er ferdig med å renovere hus, da er planen å få tid til slike lignende sysler :)

  Ønsker deg en fin kveld videre.

  SvarSlett
 2. Du har usedvanlig mange syltepresser. Men det er jo ikke så rart når det kalles inn lag på lag til sylteproduksjon. (",) Min mor bruker ei langpanne, ei stor fjøl og tre-fire bind av Cappelens leksikon. Kanskje syltepresse hadde vært en god julegaveidé?

  SvarSlett
  Svar
  1. En syltepresse må være en strålende gaveide. Jeg har kjøpt en på en bruktbutikk, og leter etter en til.

   Slett