Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








søndag 24. november 2013

Om en måned

starter jula.

Her på gården er det, bortsett fra baking og matlaging, ingen spor av jul før jula er her. I kveld ligger fortsatt smultlukten igjen, og kommer nok til å gjøre det et par dager. Og det er absolutt verdt det. Det så greit å kunne hente opp noen smultringer fra fryseren både til jul og resten av vinteren.

For i dag var vi mange på kjøkkenet.


Stekingen er igang. Eliasbeth  passet på stekingen, mens Pia  hadde ansvaret for å legge dem oppi.









Kjevlejobben delte Fru Storlien og jeg

Her venter flere emner på smultgryta.






Alle var fornøyd med resultatet.

300 store smultringer + dem vi spiste underveis.










Og sånn kom denne dagen istand. Og her er oppskriften, som ble firdoblet.

Etterord: Når bakegjestene omtaler dagen i så hyggelige ordelag så må det lenkes:
PiasVerden, Fru Storlien, Innerst i veien.

3 kommentarer :

  1. Trur nu du har jul i massevis i huset ditt med sonne enorme mengder med smultringa, dokker har vært kjempeflinke :)

    Lisbeth :O)

    SvarSlett
  2. Tusen tusen takk for at du tok oss med på smultringbakst!!!!

    SvarSlett