Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 23. november 2013

Juleverksted

Egentlig har vi ikke behov for mere julepynt. Likevel setter jeg hvert år av tid til juleverksted. I noen år har det vært pynt til spisebordet og andre år bare julegrytekluter.

Det jeg skulle lage i år bestemte jeg allerede i fjor.

Jeg hadde klipt mye av stoffet.I dag var tiden kommet til å sy og fylle med vatt.

Jeg har også laget sokler. Heldigvis hadde jeg en metallring i riktig størrelse.

500 g dukkeleire ble kjevlet ca 25x25 cm.


Jeg laget hull i midten med en pølsepinne. Pinnene skal også brukes som stamme på tærne. Alle soklene lagt utover til tørk.

Pølsepinnene er lett å dele i to med en hagesaks.


Det aller viktigste jeg har gjort i dag er likevel å lage den store smultringdeigen som venter på bakegjester i morgen.


2 kommentarer :

  1. Oi, du er sannelig flittig! Juleverksted er jamen gøy, er enig med deg i at det er moro selv om vi har julepynt i kassene fra i fjor. Moro å lage noe selv.

    SvarSlett
  2. Du er så kreativ og flink, æ beundrer all den jobben du legger ned for gjester hele året, og i jula gjør du enorm jobb med pynt og baking og matlaging, elsker og følge med på bloggen din :)

    Lisbeth ;)

    SvarSlett