Jeg tar en runde på kjøkkenet og skriver mest om de gode redskapene. Nå har jeg hentet fram det jeg visper, rører og elter med. Det er kanskje enklere å finne gode redskaper når man er bevisst på hva de skal brukes til.
Ballongvispen er jeg veldig glad i. Jeg liker nemlig å vispe sammen røra til pannekaker, vafler, muffins og eplekake for hånd. Det er mindre å ta fram av utstyr, det går like fort og det blir mindre oppvask.
Med ballongvispen får jeg slått luft inn i røra slik at kaka hever godt opp.
Vispen bruker jeg også når jeg lager saus. Med non-stickbelagte kjeler (teflon eller titan) er det viktig å bruke tre, plast eller silikon. Jeg har både en ballongvisp og en spiralvisp.
Den store ballongvispen og spiralvispen i plast er de er bruker mest.
I matretter det ikke skal vispes i, som for eksempel i gryteretter, bruker jeg en røreåre. Øktersleiv er et annet navn jeg har sett på det redskapet.
Men ofte bruker jeg også det som kalles en røreskje eller serveringsskje.
Til slutt har vi eltingen. En ordentlig tresleiv gjør eltingen av både gjærdeig og kjøttdeig mye lettere. Den til venstre på bildet er 26 cm lang, og den jeg liker aller best.
Hmm, ser jeg bør gi ballongvisper en ny plass på kjøkkenet, litt lengre frem i skuffa. Og muligens ønske meg noen tresleiver til jul..
SvarSlett