Jeg liker virkelig stålbollene - de står for en støyt.
Dessuten smelter jeg margarin og varmer deigvæsken til gjærdeig i en stålbolle direkte på kokeplata. Da sparer jeg oppvask av en kjele. Fordi alle disse bollene har svært tynn bunn så bruker jeg svak varme.
Den jeg liker aller best er denne Hackman-bollen i rustfritt stål, som jeg nok har hatt i over 20 år. Heldigvis produseres den fortsatt. Jeg har funnet mange utsalgssteder i Sverige, men jeg er ikke helt sikker på om de selges i Norge. Muligens selges de under varemerket Ittala.
Det er stor forskjell på bruksegenskapene til slikkepotter. Jeg synes at an slikkepott må være så myk at den virkelig får skrapt godt ut av bollen eller kjelen. En slikkepott brukes til rører som vaffelrøre eller kakerøre. Men til gjærdeiger er det mye bedre å bruke deigskrape.
Så koselig innlegg om baking! Moro å se de gode redskapene og bollene dine.
SvarSlettGode deigskraper og slikkepotter er viktige bakeredskap.
SvarSlettHa en god dag :)
Hei! Kan jeg spørre deg hvilken av deigskrapene du liker best?
SvarSlettDen til høyre hører til matlagingsmaskinen (Ankarsrum) og passer perfekt til den bollen. Den neste er for stor og firkantet. Den tredje fra høyre er den beste. Det står patisse på den. Den helt til venstre er for stiv.
SlettMin erfaring er også at det er begrenset levetid på sånt, særlig på slikkepotter. Plastikk blir sprø etterhvert og latex blir klebrig.