Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 3. oktober 2013

Åtte potter rømme

og fire merker smør.

Jeg måler og veier nøyaktig når jeg baker. I kakeoppskrifter skal det ikke så stor unøyaktighet til for at resultatet blir noe helt annet enn man hadde tenkt.

Jeg mener at man trenger en digital vekt, minst to målebegre og 1 sett måleskjeer.

Digital vekt.

Selv om jeg stort sett har regnet om mengdene i alle oppskrifter jeg bruker til dl og bruker strekene på margarinpakken, så trenger jeg likevel en vekt innimellom.
Og en digital vekt er utrolig enkel å bruke. Billig er de blitt også  - koster fra snaut 200 kroner. Lett å få tak er de også for de selges i alle slags butikker: ClasOhlson, Biltema, i noen av de store matbutikken i tillegg til spesielbutikken for kjøkkenutstyr som Jernia, Tilbords, Glasmagasinet, Traktøren og Kitchn.Målebegre
I de aller fleste bakeoppskrifter skal det måles opp både vått og tørt. Derfor er det lurt å ha to store målebegre. Min drøm er et målebeger kun med dl-merking i tydelige tall. Så langt har jeg lett forgjeves. Den til venstre er den beste av de fire jeg har. 
Det er veldig smart med hanke som den til venstre på bildet under. Da kan målebegrene stables oppi hverandre og tar mindre plass. Samtidig har det målebegeret nesten usynlig merking. 
Mitt siste kjøp er den til høyre. Det er smart at den ikke har hanke - derfor er den også så smal at man kan holde i den. Samtidig er åpningen litt liten til å helle i hvetemel. Jeg kommer nok til å bruke den mest til å måle opp vått.Måleskjeer
Bestikkskjeer kan variere veldig i størrelse, derfor synes jeg det er lurt å bruke måleskjeer. Da blir det mer nøyaktig.
Måleskjeer selges i sett som gjerne holdes sammen med en ring. Husk å ta av ringen før bruk. Da er de enklere å bruke og enklere å vaske opp.


Hvor mye åtte potter rømme og fire merker smør er? 1 potte er knapt 1 l , nøyaktig 9,56 dl og 1 mark er 250 g.

1 kommentar :

  1. Godt verktøy er som kjent halve jobben. Jeg investere også i ei kjøkkenvekt fra Coop her for noen år sida, helt flat og enkel og lett å rengjøre. I tillegg veier den riktig. (",)

    SvarSlett