Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 17. oktober 2013

De siste eplene
- ble til noen liter til med eplesyltetøy. Og det har jeg på brødskiva til frokost hver dag for tiden.
Det passer bra for i dag er det DEN STORE EPLEDAGEN.
Dagen ble etablert av Opplysningskontoret for frukt og grønt i 1990 for å befeste hvilken posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og i vårt kosthold. .Les mer her.

Bare i Øvre Eiker dyrkes så mye epler at alle innbyggerne i kommunen kunne spist 1 1/4 eple hver dag hele året. Så mye epler kommer ikke på markedet som epler, men en god del av dem brukes til å lage eplemost.

Det ser ut til at jeg kommer til å passere 100.000 besøk i løpet av dagen. Hvem tar et bilde av 100.000-tallet?  

2 kommentarer :

  1. Det så godt ut, så fint at du tar så godt vare på frukten! Jeg tror aldri jeg har smakt jordskokk forresten men jeg har skjønt at det er litt av en delikatesse. :) Det er en fryd å lese om dine bakeredskap og jeg gleder meg til du starter opp med dine juleforberedelser og krysser av på lista dag for dag. :))

    SvarSlett
  2. Ah, kom inn på 100036! Jeg har spist et eple i dag, teller det som feiring av dagen?

    SvarSlett