Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 14. september 2013

Tomme flasker

Vi kan ikke skryte av at dette er en vingård, men det er iallefall et vinhus. Det er derfor sjelden at vi fyller kjøleskapet med øl. Men hadde vi gjort i går.Seks øl og seks retter.

Scampi. Nesten som vanlig denne sommeren, men jeg må snart finne på noe nytt. Denne gangen bare revet ingefær i marinaden.


Foccacia lager jeg på denne måten.


Ølet er: Ægir blond ale


Nummer 2 var blåskjell. De lå i en veldig strippet utgave av denne fiskesuppen.
Ølet er: Ægir rallar amber ale


Kveldens første dessert: Bringebærterte med bringebærsorbet. Sorbeten var et forsøk på å lage den "hvileretten" som kommer før hovedretten,  og det var en vellykket kombinasjon. Det passet veldig godt til ølet: Tingerlo Prior trippel abbey


Så var det chilipølser. De er betydelig hottere enn jeg vanligvis foretrekker. Potetmosen og særlig de bakte rotgrønnsakene passet utmerket til.
Det gjorde også ølet: Nøgne Ø India pale ale


Nest sist var det en helt vanlig kule kjøpt vaniljeis. Is tenker de færreste i kombinasjon med øl. Men det var nydelig.

Øl: Nøgne ø Porter

Tilslutt kom karamellpuddingen og Chimay blå.Konklusjonen er at riktig øl til maten er like viktig som riktig vin til maten.

Og bordpynten var en ølmiddag verdig - hveteaks.
6 kommentarer :

 1. Herremin hatt åshild, kor flink du er og ha gjester og den enorme menyen du lager hvær gang,og så koselig og fint du dekker bordet, skulle tro du dreiv en resturang...
  Heldige de gjestene som kommer på besøk til dæ skulle ønske æ bodde nær dæ hehe :D
  Du er en skikkelig god husmor :)
  Fne bilder.
  Ha ei fin helg videre, klem Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Ølmiddag! DET kunne jeg likt å være på. :-) Mye spennende øl!

  SvarSlett
 3. Morsom og annerledes meny:)
  Ha ei fin helg, Åshild.
  Klem Beate

  SvarSlett
 4. For noen måltider du lager, og ikke minst, så utrolig gjennomført og fint=) Det må være en ære å få spise hos deg=) Fin lørdag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Har en her som skrøyt veldig av fiskesuppa. Og mannen synes jo dette ølopplegget var genialt.

  SvarSlett