Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 15. september 2013

Dyrebare dråper

Til tross for elektrisk saftpresse tar det lang tid å lage eplemost. Det er liten kapasitet i maskinen og jeg må stadig rense silen. Det tar også lang tid å sile saften slik at mosten skal bli så klar som mulig.

Nesten 15 liter ble det i dag. Flaskene skal få stå til i morgen før jeg setter dem i fryseren. Da har mer grums falt til bunnen.


Jeg liker eplemosten når den er helt krystallklar, og det blir den faktisk etter et opphold i fryseren.

Det blir mer eplepressing utover i uka.

7 kommentarer :

 1. Eplemost er jo veldig godt.
  Kanskje det blir nok epler her en
  gang i fremtiden så det går ann
  å lage det. Kos deg :)

  SvarSlett
 2. moro da :9 hva slags eplepresse har du? :)

  SvarSlett
 3. Så fantastisk flott med egen most! Her har vi altfor mange epler (snakk om luksusproblem), så dette får vel kanskje bli et prosjekt i fremtiden.

  SvarSlett
 4. Hm..tenkte å lage saft jeg, men nå ble jeg i tvil.. Eplemost er jo bare SÅ godt.

  SvarSlett
 5. Dette så godt ut. Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av en juicepresser, men vet ikke om det er det samme? Andre år har jeg levert eplene til pressing på en økologisk gård. Da får jeg mine egne epler til saft fyllt på 2 liters kanner som jeg fryser. Det skal jeg gjøre i år også, dersom jeg ikke kjøper meg en slik som du har:-)

  Takk for tips! Og ha en fin uke videre!

  Klemmer fra Hjørdis

  SvarSlett
 6. Det er denne maskinen vi har: http://www.kenwoodworld.com/en-INT/All-products/Breakfast/Juicers/JE880-EXCEL-PRO-juicer-0WJE880001/#

  Jeg har skrevet om laging av eplemost her: http://bestemorsmat.blogspot.no/search/label/Eplemost

  Det er litt arbeid, men som dere forstår vel verdt innsatsen.

  SvarSlett
 7. Wow! salikat for en produksjon!!! Og helt uten giftstoff og ukjente E-stoff... fantastisk. :D

  SvarSlett