Til tross for elektrisk saftpresse tar det lang tid å lage eplemost. Det er liten kapasitet i maskinen og jeg må stadig rense silen. Det tar også lang tid å sile saften slik at mosten skal bli så klar som mulig.
Nesten 15 liter ble det i dag. Flaskene skal få stå til i morgen før jeg setter dem i fryseren. Da har mer grums falt til bunnen.
Jeg liker eplemosten når den er helt krystallklar, og det blir den faktisk etter et opphold i fryseren.
Det blir mer eplepressing utover i uka.
for 21 timer siden
Eplemost er jo veldig godt.
SvarSlettKanskje det blir nok epler her en
gang i fremtiden så det går ann
å lage det. Kos deg :)
moro da :9 hva slags eplepresse har du? :)
SvarSlettSå fantastisk flott med egen most! Her har vi altfor mange epler (snakk om luksusproblem), så dette får vel kanskje bli et prosjekt i fremtiden.
SvarSlettHm..tenkte å lage saft jeg, men nå ble jeg i tvil.. Eplemost er jo bare SÅ godt.
SvarSlettDette så godt ut. Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av en juicepresser, men vet ikke om det er det samme? Andre år har jeg levert eplene til pressing på en økologisk gård. Da får jeg mine egne epler til saft fyllt på 2 liters kanner som jeg fryser. Det skal jeg gjøre i år også, dersom jeg ikke kjøper meg en slik som du har:-)
SvarSlettTakk for tips! Og ha en fin uke videre!
Klemmer fra Hjørdis
Det er denne maskinen vi har: http://www.kenwoodworld.com/en-INT/All-products/Breakfast/Juicers/JE880-EXCEL-PRO-juicer-0WJE880001/#
SvarSlettJeg har skrevet om laging av eplemost her: http://bestemorsmat.blogspot.no/search/label/Eplemost
Det er litt arbeid, men som dere forstår vel verdt innsatsen.
Wow! salikat for en produksjon!!! Og helt uten giftstoff og ukjente E-stoff... fantastisk. :D
SvarSlett