Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 1. september 2013

Høststart

Enda en stund kan jeg hygge meg med denne utsikten fra kjøkkenvinduet.

Erteblomstene riktig koser seg her, og dekker også i år begge stativene både i bredde og høyde. Da de ble satt opp i fjor trakk vel både sønnen og svigersønnen på smilebåndet. Om jeg virkelig trodde at de små plantene kunne vokse så høyt?


Lengst vekk fra huset står en Storhjortetrøst (Eupatorium purpureum) Den er nå ca 2 m høy. I den andre enden av bedet står Hjortetrøst (Eupatorium fistulosum "Phantom"). Den er ca 1 m høy.


Men selv om det fortsatt er mye flott i bedene er liksom min hagesesong over. Høsten er definitivt ikke min årstid så jeg har allerede startet opp med inneprosjekter. Litt rydding blir det nok ute også, men den samme entusiasmen som jeg har i april og mai mangler.

6 kommentarer :

 1. Fantastiske erteblomster!
  Mine er på langt nær så flotte, men så har eg i grunnen gjeve opp hagen denne sommaren. Det har vore altfor kaldt og vått.

  SvarSlett
 2. Herlige erteblomster, den rosa var virkelig et fantastisk syn! Ja, det er ganske utrolig hvordan de blomstrer.

  SvarSlett
 3. Heisann, ja, høsten kan gin mye fint i hagene våre, men æ mangler også den store ivern med og holde på, ikke den samme ivern som vi har om våren nei :p
  Æ har fått vasket drivhusene og alle krukker og blomsterpotter og brett , så nu er det klart for ny sesong i drivhuset mitt i mars neste år :)

  Fine bilder hos deg.

  Ha en fin uke, Åshild

  Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Så flotte erteblomster=) Jeg er helt enig med deg, den intensive hagesesongen er over for min del også. Jeg liker høsten, men trenger tid til å venne meg til den... Har du noen spennende prosjekter inne= Håper den nye uka blir fin=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Sommeren i år må vel uten tvil ha vært tidenes! Men høst er høst, da begynner man å tenke på andre ting.

  Når det gjelder jernrørene i veggen min: Jeg er sannelig ikke sikker.(",) Men de har noe som ser ut som gjenger i enden, så jeg har tenkt at det er et feste for noe, og at det har vært stramma til med mutter i enden.

  SvarSlett
 6. Så flotte planter!

  Det er vel snart på tide å planlegge neste års blomstring? :-)

  SvarSlett