Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 13. august 2013

Interiørfotografering

Jeg må innrømme at jeg ofte har kamera på A - Automatisk innstilling, og bruker blitz inne. Selv om jeg har forstått at det ikke er så lurt for å få gode interiørbilder. Nyttårsaften fant jeg ut hvordan jeg kunne fotografere fyrverkeri. Nå brukte jeg samme metode på fredagens borddekking.


Jeg har fortsatt mye å lære, men dette er vel et skritt på vei til å utnytte kameraet bedre.

Med en eksponeringstid på 2 sekunder er det helt nødvendig å bruke stativ. ISO var på 400 og hvitbalansen stilt på Auto.

10 kommentarer :

 1. Flotte bilder! Takk for nyttige opplysninger om fotografering :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har tatt masse bilder, men har ikke utnyttet mulighetene på det kamera jeg har nå. Det er det jeg er igang med nå.

   Slett
 2. Jeg gjør som oftest som deg, tar den letteste metoden :P fint bilde og koselig pyntet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er viktig å ha et kamera klart når et motiv dukker opp - sånn som med unger.

   Slett
 3. Veldig flott resultat av kamerainnstillingen din! Og nydelig motiv hjelper jo godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Synes egentlig at flammen fra stearinlysene ble det fineste.

   Slett
 4. Resultatet blei veldig bra. Det er ikke lett å få godt fotolys, det har jeg også erfart. Strever med å lære å bruke alle funksjonene på Nikon-kameraet godt nok. Men når man blogger har jo også budskapet mye å si, så det er vel ikke så farlig om det ikke alltid blir helt perfekt, eller hva sier du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det har jeg tenkt også - ikke er jeg interiørblogger heller. Her har bildene bare vært illustrasjoner til teksten. Men det var artig å prøve. Skal nemlig ta noen nye bilder rundt i hele huset.

   Slett
 5. Det ble jo kjempefint med høy ISO og 2 sekunders lukketid! :-D Enig med deg i at lyset fra stearinlysene ble flott!
  Jeg ser forresten av forrige innlegg at du har kjøpt mye nytt og spennende til hagen. Den kommer sikkert til å bli et syn under 1000 åpne hager! Lykke til! Jeg håper du legger ut bilder av hagen og skriver litt om hvordan dagen forløp! :-D
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett