Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 19. august 2013

Både nye og gamle

Jeg hadde veldig gode erfaringer med Vierhortenisa der vi bodde før. Så da jeg planla bedene på hver side av inngangsdøra fikk Vierhortensia en sentral plass. Så disse har stått her siden juni 2007.
 Vierhortensia har tallerkenstore hvite ballformede blomsterklaser.

I den andre enden av bedet står det liljer (Lillium orientale). Dette er potteplanter som jeg først har hatt inne, og da de avblomstret plantet jeg dem ut. De blir faktisk større og større for hvert år.
Jeg synes at Veronica passer godt inn i denne hagen. Her er Veronica spicata Blue og Veronica spicata Rotfuchs. Disse er helt nye.

  

4 kommentarer :

 1. Nydelige blomster.
  Fint med tips til ting som tåler litt
  av kulden her øst.
  Ha en herlig dag :)

  SvarSlett
 2. ÅÅÅ for et energikick det er å se disse vakre bildene!!! Det er tydelig at vierhortensia MÅ flytte inn i hagen min. Aldeles nydelig!!!

  SvarSlett
 3. Fantastisk at hortensianen dine har stått der i så mange år, da trives de godthos deg ;)
  Fne bilder fra hagen din, du har det så flott hos dæ.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Vierhortensia var ny for meg. Så flott den er, legger den til ønskelisten og på hjertet!

  SvarSlett