Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 21. august 2013

Grønn genser

Det heter å legge alen til sin vekst, og år til sin alder. Jeg synes som barn det var underlig at jeg skulle være over 40 år ved årtusenårsskiftet. Jeg har sluttet å vokse, i lengden iallefall, men årene går. Heldigvis. Så en liten feiring av det i går. Veldig stas å sitte til bords både med sine foreldre, barn og barnebarn.

Marsipankaka fra det lokale bakeriet heter grønn genser. Den kjøper jeg når jeg har bursdag. Det er en fantastisk god kake med valnøttkrem. 
Jeg kunne blant annet sette flere kopper inn i skapet.

Litt rart at prislapp og byttelapp skal ha et helt umulig lim. Men etter 15 min i vann var de enkle å dra av.


Og så kommer det et lass med jord, og faktisk en kameralinse. Tilslutt noe jeg får glede av i oktober.

8 kommentarer :

 1. Gratulerer med vel overstått!
  Merkelapper er noe herk, men kaldt vann gjør susen har jeg lært fra min karriere i glassvarebransjen. Da går det meste av. Varmt vann kan gjøre limet seigt, det er enda verre...

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen! Plasterfjerner fungerer også på slike lapper.. Og grønn genser.. her er det en drink med martini, sprite, pisang ambon og lime.. Ikke helt feil på en bursdag det heller...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skulle jeg til å skrive om grønn genser også. :-)

   Slett
 3. Gratulerer med overstått dag.
  Den kaka både såg og hørtes herlig ut.
  Ønsker deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen! Kake, nye kopper og jord høres ut som en perfekt bursdag for meg også! :-)

  SvarSlett
 5. Aha..takk for tips ang. hortensia. vi fikk jo en veldig sen og kort vår på Sørlandet og plutselig kom sommeren, Kanskje derfor blomstringen er dårlg på mine Endless summer hortensia?

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen, og velkommen etter. :-) Det er bare supert å bli førti, og det var bare på 80-tallet at 40-åringer var gamle. Nyt hver dag! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nok passert neste titall også med klar margin. Det har vært helt ok å være både 40 og 50.

   Slett