Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 3. juli 2013

Østveggen

Igår hadde jeg årets hittil beste hagedag. Stiv og støl i dag, men det går seg til utover dagen. Så jeg får håpe været holder til jeg kommer hjem fra jobb.

Men mimrerunden var kommet til østveggen. Det er på baksiden av huset og helt usynlig for dem som passerer på veien.

Så veldig komplisert skulle man ikke tro at kan ha vært å lage et bed her,for det gikk plen helt inntil muren.
Men vi satte igang med drenering våren 2006, og alle massene ble flyttet på. Jeg hadde sagt at jeg skulle ha blomsterbed langs veggen, og det hadde vært så enkelt og fått fylt inntil veggen med en bruktbart topplag  men de gamle massene ble fylt tilbake.Det oppdaget jeg først våren 2007. Her var det ikke mulig å plante noe som helst, og jeg forsøkte å glemme det. Helt til -våren 2008. Da startet jeg i den ene enden og gravde vekk flere tonn med jord, leire og steiner.
Så fikk jeg hjelp til å fylle på ny jord. Det var en utrolig jobb å grave vekk alt, men det var faktisk også en stor jobb å fylle bedet på nytt.
Begynnelsen av juni 2008 (da jeg også sådde plen på sørsiden) var veldig varm og tørr. De stakkars nyplanta Solhattene (Rudbeckia hirta "Toto") likte seg ikke til å begynne med.
I tillegg til Solhatt er Fagerfredløs, Brannliljer og gule roser i dette bedet. Ja også Forsythia som starter den gule blomstringen tidlig på våren. Brannliljene sto faktisk her, men jeg synes de var en veldig dårlig nabo til de skarpt rosa pionene så de ble flyttet hit.  

Her har vi gjort klar for bygging av trapp og innsetting av dør.

Så om oppholdsværet varer litt denne gangen så kan det kanskje hende at vi får malt og beiset trappa.

4 kommentarer :

 1. For en jobb du har gjort! Det er bra trening å ha hage=) Dette ble jo veldig, veldig fint=) Artig å se resultater av jobben en har gjort. Håper du får en fin hagedag i dag også=) Vibeke

  SvarSlett
 2. oj, for en jobb! og så fint det blir! jeg blir glad når noen beskriver prosessen med å anlegge et bed eller en hage: det tar tid! i bøker og blader og tv-programmer får vi lett inntrykk av at det bare er å ta en sekk jord og noen planter og litt andre ingredienser, og vips har vi en fiks, ferdig hage........ takk for at du deler!

  SvarSlett
 3. Oj oj oj, for en jobb, for et nydelig hus og så inspirerende å lese. Det er så fint med fine bed. Vår hage er ugrassets beste venn i år....

  Jeg har ryddet mye inne, men nå som finværet kommer skulle jeg kanskje gå litt ut. Men så blir det nok heller telttur. Jaja, så lenge jeg ser de egentlige plantene skulle det være mulig å komme til bunns etterhvert.

  God julidag til deg Åshild!

  Ellen

  SvarSlett
 4. Førr et nydelig hus dere har og en slik en vakker hage, er litt missunelig på dæ hehe :)

  Lisbeth ;)

  SvarSlett