Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 27. juli 2013

Buss i Berlin

Jeg synes at jeg får et raskt inntrykk av en by når jeg tar en sightseeingbuss rundt. Det er en stor fordel å bli kjørt til døra og kunne gå av - kikke litt og gå på igjen neste buss.
Så vidt jeg har funnet ut er det tre selskap som har slike bussturer i Berlin. Alle har egne nettsider der du finner informasjon om hvilke ruter de kjører. 

Her er en av dem:
Kaiser-Wilhelm-Memorial Church · Europa Center · KaDeWe · Kulturforum · Philharmonie · New Nationalgalerie · Jewish Museum · Checkpoint Charlie · remains of the wall · Prussian Parliament · Martin Gropius Building · Potsdamer Platz · Bundesrat · Friedrichstraße · Gendarmenmarkt · German + French Cathedral · Konzerthaus · Nikolai-Quarter · Berlin Town Hall · TV-Tower · Alexanderplatz · Museums Island · Berliner Dom/Cathedral · Lustgarten · Old Nationalgalerie · Zeughaus/Deutsches Historisches Museum · Neue Wache · Humboldt Universität · Crown Princes Palace · Princesses Palace · St. Hedwigs Kathedrale · Unter den Linden · Lindencorso · Brandenburger Tor · Reichstag · Lehrter Bahnhof/Hauptbahnhof · Bundeskanzleramt · Palace Bellevue · Victory Column · Technische Universität · Palace Charlottenburg · Kurfürstendamm
Klikk på firmanavnene for mer informasjon.


               

Dette selskapet hadde ikke kart på sin nettside.

Alle bussrutene kjører gjennom Brandenburger Tor og ned 17.juni gaten. Gaten fikk navnet sitt etter oppstanden mot det sovjetiskinnsatte kommunistregimet i DDR i 1953. Før 1953 het den Charlottenburger Chaussee. Midt i Tiergarten er Siegessaule til minne om Preussens seier mot Østerrike og Frankrike i arvefølgekrigen midt på 1800-tallet. Den ble opprinnelig oppført foran Riksdagen, men ble flyttet i 1939. Innvendig i søylen er en vindeltrapp med 285 trinn 50 meter opp over bakken.

Alle rutene kjører også forbi Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Den ligger ikke så langt fra den Zoologiske hagen og i den ene enden av Kurfürstendamm. Kirken ble, som de fleste andre bygninger i Berlin, sterkt ødelagt under krigen. Men den ble ikke gjenoppbygd.
Og når bussen først har stoppe her - for mange er området rundt Kurfürstendam fortsatt Berlins shoppingparadis.
 
Her ligger Wertheim og KaDeWe, rett rundt hjørnet,  som de store gamle, og med Nike-store midt i mellom. Og så kommer alle de ny langs hele gata.
Elven Spree dannet flere steder i byen grensen mellom øst og vest. Nå er Spree trafikkert med sightsseeingbåter.  Jeg anbefaler en båttur. Da oppleves byen på en helt annen måte. Flere av båtene har også mulighet til å gå av og på den neste holdeplassen.

1 kommentar :

  1. Smelt.....for noen bedårende bilder. Jeg måtte jo inn på bloggen å sjekke dem.

    SvarSlett